Graphic saying Get The Book - the Home Distillation Handbook by Ola Norrman


Home
Over de uitgever
Distilleren als hobby
Hulp bij het downloaden
Kosten van de apparatuur
Gratis updates
Gezondheid & veiligheid
Wettelijke voorwaarden
Links
Nieuws
Dranken en likeuren
Bestel het online-boek
Geheimhoudingsbeleid
Kwaliteitdistillatie
Inhoudsopgave
Uw suggesties
Vertel een vriend service


Het handboek voor thuisdistillatie

Legale kwesties

Thuisdistillatie is tegenwoordig in vele landen, zoals bv Italië, toegestaan.
Zelfs in de nieuwe democratische landen zoals Rusland en de Oekraïne is thuisdistillatie voor eigengebruik toegestaan. In andere landen heeft men een vergunning nodig, welke men voor een klein bedrag kan aanschaffen. Voor de lezers in deze landen is de inhoud van dit boek simpel een handleiding, welke in details beschrijft hoe men een mash dient te fermenteren, hoe een still te maken en hoe ermee te werken, met als doel het produceren van een uitstekende ethylalcohol waarvan men kwaliteits likeuren en sterke drank kan maken.

In vele landen is echter thuisdistillatie voor eigen gebruik niet toegestaan. Deze wetten zijn vaak al oud en stammen veelal uit een tijd toen mensen niet goed met alcohol konden omgaan – ze dronken door totdat de alcohol op was. In onze moderne maatschappij met educatieve programma’s en controle’s op overmatig drankmisbruik kunnen de meeste mensen beter met drankgebruik omgaan.

Deze wetten beschermden tevens de drankenindustrie tegen competitie – en dit geldt in feite nog steeds. In de meeste landen is het maken van wijn en bier inmiddels gelegaliseerd, maar dikwijls is het nog verboden de legaal eigengemaakte wijn te distilleren. Distillatie produceert geen alcohol maar het scheid de alcohol af van andere produkten.

Wanneer de politici in deze landen daarachter komen, zullen de wetten over thuisdistillatie mettertijd zeker veranderen. In somige landen echter zal dit proces waarschijnlijk erg lang duren, zoals in Denemarken en Zweden het geval was. Daar duurde het 100 jaar van onderzoek om tot de beslissing te komen een brug te bouwen tussen de beide landen (geopend in juli 2000) Als in uw land de politieke besluitvorming ook zo traag verloopt, geef de politici in uw land dan een zetje in de rug, zoals op deze Zweedse site gedaan wordt. (www.angelfire.com/co/frisprit/hembranningsajt.html)

Persvrijheid

Het kopen en lezen van dit boek is toegestaan in democratische landen met vrijheid van pers. Met nadruk wordt er op gewezen, dat de inhoud van dit boek geen aanzet of uitnodiging wil geven wil geven tot een praktijk welke onwettig is in het land van de lezer van dit boek. De lezer wordt ten strengste aangeraden de huidige wetten in zijn/haar land na te leven.


Glashelder

Het dient duidelijk te zijn dat de inhoud van dit boek niemand wil aanzetten tot distillatie van alcohol, indien dit wettelijk verboden is in uw land. Dit in toch voor iedereen duidelijk?

Thuisdistillatie is een populair onderwerp van gesprek in talloze landen, en vergaren van kennis is een nuttig iets. Dit boek bevat vele wetenswaardigheden, welke de intelligente discussies over dit onderwerp nog interessanter zullen maken.