Graphic saying Get The Book - the Home Distillation Handbook by Ola Norrman


Home
Over de uitgever
Distilleren als hobby
Hulp bij het downloaden
Kosten van de apparatuur
Gratis updates
Gezondheid & veiligheid
Wettelijke voorwaarden
Links
Nieuws
Dranken en likeuren
Bestel het online-boek
Geheimhoudingsbeleid
Kwaliteitdistillatie
Inhoudsopgave
Uw suggesties
Vertel een vriend service
Het handboek voor thuisdistillatie.

Gezondheid

Het is een fabeltje dat je blind kan worden van thuisgedistilleerde alcohol. Voor geschoolde mensen is het belachelijk dit te geloven.

Distillatie maakt niet de alcohol, het zuivert en scheidt vloeistoffen- zoals alcohol.

Als iemand wijn, bier of …….. distilleerd, kun je alleen scheiden wat er in de vloeistof zit. En er zit geen vergif in wijn, bier of beslag.

Vergiftiging van alcohol kan nooit voorkomen. Zelfs (te snel gedistilleerde) onzuivere alcohol is niet giftig, ze smaakt alleen slecht door de foezelolieën (wat het katerachtige gevoel veroorzaakt). Alhoewel, je kunt te veel drinken, met bekende gevolgen ……….

Een kater

Wodka is pure 40% ethylalcohol – de zuiverste van alle alcoholische dranken.
De hobbydistilleerder produceert een totaal pure alcohol, te gebruiken als wodka, of om er een smaak aan toe te voegen,voor het verkrijgen van goede dranken en likeuren. Het is zo dat de onzuiverheden van het bier, de wijn of het beslag, verdwijnen door de distillatie en door de aktieve koolstof. De alcohol heeft geen onreinheden en vluchtige stoffen meer, en die veroorzaken het katerachtige gevoel. Er zitten 1300 verschillende onreinheden in wisky, deze bepalen reuk en smaak. Het onderwerp van de onreinheden en het veroorzaken van het katerige gevoel is al in veel literatuur beschreven, maar zolang men niet zoveel drinkt dat het lichaam het niet meer kan verwerken, zal men van alcohol zonder onreinheden geen katerig gevoel krijgen.

Veiligheid

De thuisdistillateur dient, met het oog op de veiligheid, van een aantal feiten op de hoogte te zijn. In het boek is een klein hoofdstuk gewijd aan veiligheid. Men leest het in korte tijd door, maar het kan mogelijke problemen voorkomen zoals bv overstroming (als koelslangen niet deugdelijk zijn bevestigd)etc. Ongelukken kunnen iedereen overkomen, echter indien met weet wat er kan gebeuren, zijn vele ongelukken gemakkelijk te voorkomen.